Villámcsődület a Villanyrendőrnél

2015-03-25 10:45

Többek között ez a program is szerepelt a MIVÍZ által szervezett Víz világnapi rendezvényen. A középiskolások környezetvédelmi programokon is részt vettek a miskolci vízművek szakembereinek vezetésével.

Egy átlagos reggel a Villanyrendőrnél. A feltartott papírokon pedig üzenetek, amik többek között a jó miskolci csapvizet népszerűsítik. A miskolci egyetemen pedig különböző források vizeit kóstolhatták meg a diákok.

"Őszintén szólva, én nem iszok olyan sok vizet, (én se – mondja a másik) de ha iszok is, akkor a csapból szoktam" - mondja az egyik diák.

A Miskolci Egyetemen a földtudományi kar szakemberei gyakorlati bemutatókkal egybekötött előadásokon mutattak be modern környezetvédelmi technológiákat és kísérleteket.

"Meg tudjuk mutatni a fiataloknak, hogy hogyan is történik a vízkivétel, szennyezések hogyan hatnak a felszín alatti vizekre, és ezeket be tudjuk mutatni a laborokban." - mondja Zákányi Balázs, a Miskolci Egyetem tanársegédje.

A MIVÍZ szennyvíztisztító telephelyén természetesen a víztisztítás technológiája volt a fő téma.

"A mai napon az egyetemre vittek minket, aztán ide a víztisztító telepre, sok érdekes dolgot elmondtak nekünk, ami szakmánkhoz tartozik, ami környezetvédelmi… technikus. - mondja Dósa Zsombor.

A miskolciak otthonába 650 kilométernyi vízvezetékrendszeren jut el a tiszta víz, a napi fogyasztás pedig időnként eléri a 40 ezer köbmétert is.

 

fotó: Végh Csaba

Forrás