CSATORNAHASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

2020-04-02 16:30

Tisztelt Felhasználók, Tisztelt Lakosság!

A MIVÍZ Kft. ezúton kéri Önöket, hogy jelen helyzetben fokozottan figyeljenek, járjanak el környezettudatosan a csatornahasználat során.

Ma Magyarországon – nagyon felelős magatartást mutatva – egyre több honfitársunk marad otthon – dolgozik, vagy marad otthon gyermekével. Ez a megváltozott élethelyzet azonban több odafigyelést is igényel – minden szinttéren – így van ez a WC-, valamint a szennyvízrendszer használatával is.

Kérjük a lakosságot, hogy szíveskedjenek betartani az alábbi fontos lépéseket a mosdó- illetve a csatornahasználat során:

TILOS a szennyvízcsatornába

- konyhai maradékot,
- nedves törlőkendőt,
- pelenkát,
- egészségügyi betétet,
- tampont,
- ruhákat,
- oldószereket,
- gyógyszereket,
- gyógyszeripari készítményeket,
- benzint,
- vegyi anyagot,
- robbanásveszélyes folyadékot és
- építési törmeléket juttatni!

Kérjük, fokozottan figyeljenek arra, hogy a nedves törlőkendők, a csomagoláson lévő tájékoztatóval ellentétben nem bomlanak le kellő gyorsasággal a csatornahálózatban és ezért ott a dugulások 75%-áért felelősek.

Egy nagyobb mértékű dugulás nem csak a csatornahálózaton vagy a szennyvíztisztító telepen dolgozó Kollégáinknak okoznak plusz feladatot, hanem rosszabb esetben a háztartásokban is problémát okozhat. Nem csak a WC-ét nem lehet lehúzni, hanem annak tartalma is elindulhat visszafelé. Ezért fontos, hogy megértsék és betartsák a fenti alapvető szabályokat a csatornahálózat és a saját életterük védelmének érdekében.

Kérjük, tekintsék meg a Magyar Víziközmű Szövetség által készített csatornahasználati illemtant is.

Segítő együttműködésüket köszönjük!