A MIVÍZ is segített a rendkívüli csapadék okozta veszélyhelyzet megoldásában

2020-06-29 15:15

A múlt hét pénteken több részletben nagy mennyiségű csapadék esett Miskolcon és környékén. Esetenként nem csak a csapadékcsatornák nem tudták elvezetni a lezúduló nagy mennyiségű csapadékot, hanem kiöntött a Szinva és a Pece patak is.

A MIVÍZ Kft. dolgozói is aktívan kivették részüket a védekezés munkálataiból.

Pénteken késő délutántól estig 2 db munkagépünk egyrészt az Árok utca és a Pallos utca közötti részen a Pece I-II rács tisztítását az övárok és az úttest iszaptalanítását, valamint a Napfürdő – Major – Mátyás – Pacsirta utcák találkozásánál a rácsszemét kikotrását és a Major utcai áteresz takarítását végezte. 15 óra után csatornatisztító készenlétes dolgozók kerültek berendelésre, mert több utcában szennyvíz és csapadékvíz túlfolyások történtek, - ezek után dugulás elhárítások, felszíni tisztítások és fertőtlenítések voltak szükségesek. A Major és Napfürdő utcáknál a Pece patak kiöntése miatt 1 kombi csatornatisztító gépünk is dolgozott.

Szombaton és vasárnap a csatornatisztító gépek átereszeket tisztítottak, valamint 1 gép fertőtlenítéseket, dugulás elhárításokat végzett és csapadékvízzel megtelt derítőket tisztított.
Bükkszentlászló végén a hegyoldal egy részét a csapadék lemosta, a hét folyamán segítünk az út járhatóvá tételében is.

Ma még utólagos kárelhárítási és fertőtlenítési munkákat végzünk, valamint a délutáni, esti órákra előjelzett, estleges ismételt nagyobb csapadék érkezésére felkészülve megerősített készenléti szolgálatot rendeltünk el.

A MIVÍZ Kft. a szolgáltatott ivóvíz minőségét monitoring rendszerével folyamatosan figyelemmel kíséri, ellenőrzi, a miskolci csapvíz jelenleg is kiváló minőségű, nyugodtan fogyasztható.

 

Miskolc, 2020. június 29.     MIVÍZ Kft.