Számlafizetési egyszerűbben – www.miszamla.hu

2020-04-17 12:45

Tisztelt Felhasználók!

A veszélyhelyzetre való tekintettel a Miskolc Holding Zrt. – felgyorsítva a fejlesztési és tesztelési folyamatot – a MIHŐ Kft. és a MIVÍZ Kft. ügyfelei számára elektronikus számla megjelenítő felületet alakított ki. Itt ki is tudják fizetni a számlát banki vagy hitelkártya segítségével.

Az oldalon keresztül Felhasználóink biztonságosan fizethetik számláikat, miközben személyes adataik is bankszintű védelmet élveznek. A miszamla.hu rendszer használata ingyenes a webes felületen regisztrált ügyfelek számára. Részletes információk és regisztráció: www.miszamla.hu oldalon.

Az e-számla nem más, mint az áfa-törvényben meghatározott tartalommal bíró számla vagy egyszerűsített számla, melyet elektronikus formában bocsátottak ki, továbbá mely legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel rendelkezik. Elektronikusan előállított számla, teljes mértékben egyenértékű a papír számlával. A Miskolc Holding Zrt. az e-számla szolgáltatást ingyenesen nyújtja a felhasználók részére.

A használatához be kell lépnie a rendszerbe. Ha Ön még nem regisztrált, ezt egyszerűen megteheti a kezdőképernyőn található „Ingyenes Regisztráció” menüponttal. A regisztrációhoz szüksége lesz egy hat hónapon belüli vízdíjszámlára, valamint egy email címre. A regisztráció során csupán néhány azonosító adatot, egy lehetőleg csak Ön által használt e-mail címet és egy titkos jelszót kell megadnia. A vezeték-, utónév, cím és telefonszám adatok hagyományos kapcsolatfelvétel, értesítéshez szükségesek, megadásuk részben kötelező. Ez biztosítja, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá az Ön adataihoz, számláihoz. A regisztráció befejezéséhez a rendszer aktiváló kódot küld az Ön e-mail címére. A sikeres regisztrációt követően kell a kívánt szolgáltatásokat regisztrálni.

A rendszer a regisztrációt követően elkészült számlák esetében a hatályos jogszabályokban előírtaknak megfelelően a számlákat megőrzi, tárolja, azok visszakereshetőek és nyomtathatóak.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a miszamla.hu oldalon csak a regisztrációt követően kiállított számlákat áll módjukban befizetni, a regisztrációt megelőzően kibocsátott számlákat továbbra is az alábbi módokon egyenlíthetik ki:

- a számlalevéllel megküldött csekken, a szokásos postai feladással
- ha a postai sorban állást szeretné elkerülni:

• a készpénzátutalási megbízások pénzügyi kiegyenlítése eseti utalással is teljesíthető az UniCredit Bank Hungary Zrt. 10918001-00000004-06990008 számlaszámra indított utalással, ebben az esetben a közlemény rovatban a vevő azonosítót és a számla sorszámát fel kell tüntetni.
• további megoldás lehet a csoportos beszedési megbízás, melyet a számlavezető bankjánál kell kezdeményezni. Csoportos megbízás esetén a MIVÍZ Kft. azonosítóját- és a vevő (fizető) azonosító számát kell megadni. A megbízást követően a pénzintézet hivatalból értesíti a szolgáltatót a megbízás tényéről, melynek alapján a MIVÍZ Kft. az esedékes időszaki díjat az ügyfél által kiválasztott bankhoz küldi teljesítés céljából. A MIVÍZ Kft. azonosítószáma: A 13546904


QR-kód: A Társaságunk által kibocsátott készpénzátutalási megbízással készülő számlalevelek esetében a QR-kód bevezetése folyamatban van.