A lajtos kocsi volt a legnagyobb sláger – víz világnap az óvodában

2016-03-31 12:45

A víz világnapját már évek óta megünneplik a Szirmai Református Óvodában. Most a MIVÍZ szakemberei is jelen voltak. Elhozták a lajtos kocsit, amiből a kicsik friss és tiszta vizet ihattak poharaikból.

A víz világnapját 1992-től ünneplik világszerte. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjának, hogy megóvjuk környezetünket, ezen belül is a Föld vízkészletét.

– A MIVÍZ Kft. több mint száz éve szolgáltatja az ivóvizet Miskolc lakosságának – mondta Nagy Miklós, a MIVÍZ Kft. igazgatója. – A Miskolc környéki források vizét a bükki karszt biztosítja, amely kiváló minőségű vizet ad városunknak. Az utóbbi években a városvezetés a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával csaknem tízmilliárd forint értékben fejlesztette a város ivóvízbiztonságát és a szennyvízkezelést.

A világnap és az ehhez kapcsolódó programok célja, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy a víz minden élet alapja, és egészségünk feltétele.

– Fontos, hogy ezt a nevelést már a gyerekeknél elkezdjük – mondta Szabó Györgyné, a Szirmai Református Óvoda vezetője. – Így mi minden évben megünnepeljük a víz világnapját. Ettől függetlenül azonban egész évben arra tanítjuk a gyerekeket, hogy takarékoskodjanak a vízzel. Ők pedig készségesen betartják ezt.

Az óvodában tengert rajzoltak a kicsik, halacskákat, rákokat és kagylókat formáztak gyurmából, de a legizgalmasabb a lajtos kocsi volt, amiből tiszta vizet kapott mindenki a poharába. A foglalkozásokon Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő lepte meg a gyerekeket lufikkal és buborékfújókkal.

A víz világnapja alkalmából a MIVÍZ Kft. a város több pontján szervezett programot. Így megkoszorúzták Pazár István sírhelyét, nyílt napot tartottak középiskolásoknak a szennyvíztisztító telepen, és időseknek mutatták meg a miskolctapolcai víztisztítót.

 
Fotókat készítette: 
F. Kaderják Csilla
Forrás