A MIVÍZ Kft. szeretné felhívni a Lakosság figyelmét

2020-11-20 13:00

A MIVÍZ Kft. szeretné felhívni a Lakosság figyelmét arra, hogy – az előrejelzések szerint a hétvégén – megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése.

Mit is jelent ez a mindennapokban?

A télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt az ingatlan rendszeres időközönkénti ellenőrzése is, az esetleges károk megelőzése - és mihamarabbi észlelése - végett.

A télen is lakott ingatlanoknál fontos, hogy a vízmérőakna szigetelése megtörténjen. Ugyanakkor azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelemmel kell lenni, amelyek kevésbé védett helyen (pincében, falon kívül) vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni. A kerti csapokat vízteleníteni kell, valamint a telepített öntözőberendezésekre is érdemes jobban odafigyelni, mert ezek bár fagyállóak, az élettartamukat meghosszabbíthatja, ha víztelenítve vannak.

Amikor az idő – a nagy hideg után – enyhülni kezd, érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Amennyiben nem forog a mérő csillagkereke, amikor megnyitja a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet, vagy a lakásban nem folyik a víz – ezekben az esetekben valószínűleg csőtörés történt.

Probléma esetén, a vízdíjszámlán szereplő telefonszámot kell tárcsázni, vagy az ugyelet@miviz.hu e-mail címre szükséges írni és érdeklődni a további feladatokra vonatkozóan. Érdemes tehát mindenkinek odafigyelni a vízmérőkre, hiszen azok rendeltetésszerű működtetése mindenkinek közös érdeke.

Előzzük meg közösen a nagyobb problémákat!