Minőség- és környezetpolitika

ENERGIAGAZDÁLKODÁSI POLITIKA

Cégünk vezetésének legfőbb célja, hogy a víziközmű szolgáltatások terén felhasználóinak magas színvonalú szolgáltatást nyújtson, miközben szem előtt tartja a fenntartható fejlődés alapelveit.

A vezetőség célja, hogy hatékony energiagazdálkodási irányítás által folyamatosan javítsa energiagazdálkodási teljesítményét, beleértve az energiahatékonyságot, felhasználást, ezzel csökkentse az energiaköltségeit, pályázatokon megfeleljen, illetve közvetve csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, illetve más kapcsolódó környezeti hatásokat.

Ennek érdekében a vezetőség gondoskodik a víziközmű szolgáltatásokra kiterjedően a az MSZ EN ISO 50001:2019 szabvány szerinti energiagazdálkodási irányítási rendszer folyamatos fejlesztéséről és rendszeres, független tanúsító szervezet általi tanúsításáról.

Vezetőségünk gondoskodik az energiagazdálkodási előirányzatok és célok létrehozásáról, felülvizsgálatának kereteiről és elkötelezett az energiagazdálkodási előirányzatok és célok eléréséhez szükséges minden információ és erőforrás elérhetőségének biztosítására. Támogatjuk az energia hatékony termékek és szolgáltatások beszerzését.

Munkavállalóinkat képezzük és elvárjuk, hogy minőségi munkavégzéssel, magas fokú odafigyeléssel, a túlzott, pazarló energiafelhasználás elkerülésével járuljanak hozzá a kitűzött energia-megtakarítást, illetve az energiahatékonyság fejlesztését szolgáló célok teljesüléséhez.

Törekszünk arra, hogy minél energiahatékonyabb gépparkkal végezzük munkánkat, ezzel csökkentve tevékenységünk fajlagos energiafogyasztását.

Beszállítóinktól, alvállalkozóinktól elvárjuk, hogy energiahatékonysági céljainkat figyelembe véve végezzék munkájukat és megbízásuktól függően, lehetőségeikhez mérten támogassák azokat.

Alapelvünk, hogy tevékenységeinket az energiagazdálkodással kapcsolatos jogszabályi és a szervezet által vállalt egyéb követelményeknek megfelelően végezzük, melyről alvállalkozóinkat is tájékoztatjuk, és elvárjuk az ennek megfelelő munkavégzést.

Energiagazdálkodási politikánkat szervezetünk minden szintjén oktatjuk. Törekszünk arra, hogy munkatársaink munkájának részévé váljon az energia-hatékony munkavégzés, a kezdeményezés az energiafogyasztás csökkentésére, az energiahatékonyság javítására, melyhez minden feltételt biztosítunk.

Társaságunk a fentiek teljesülése érdekében működteti és folyamatosan jobbítja az érvényben lévő ISO 50001:2019 szabvány szerinti energiairányítási rendszert

„Bükki forrásból”

Miskolc, 2020. december 2.

Nyíri László
ügyvezető