Március 22. A víz világnapja!

2023. 03. 22., sze – 15:43

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. Ez a jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. Gondolkodjunk el rajta, hogy nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni.

Nekünk, a víziközmű-szolgáltatási szektorban dolgozók számára ez minden évben ünnepi esemény, hiszen ezen a napon még inkább előtérbe kerül a munkánk.

Minden éveben kiválasztásra kerül egy szlogen, ami mindig más nézőpontba helyezi a fókuszt a vízzel kapcsolatban. A 2023 évi nemzetközi szlogen: “Változtass most!”

Változtassunk azon, ahogyan a vízzel bánunk! A víz az élet alapvető szükséglete! Ismerjük fel ennek a súlyát és figyeljünk oda a vízkészleteinkre, bánjunk a vízzel takarékosan és tudatosan!

Változtassunk azon is, ahogyan a vízművesekre nézünk. Gondoljunk rájuk úgy, mint akik az életet adó vizet gondozzák, akik minden nap, a nap 24 órájában azért és azon dolgoznak, hogy ebben az országban mindenki számára elérhető legyen a tiszta és iható csapvíz, valamint, hogy megoldott legyen a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása.

Az idei Víz Világnapján induljon hát meg a VÁLTOZÁS! Változtassunk most!