Megemlékezés a VÍZ VILÁGNAPJÁRÓL

2021-03-22 16:00

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott nemzetközi esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg.

A víziközmű-szolgáltatási szektorban dolgozók számára ez minden évben ünnepi esemény, hiszen ezen a napon még inkább előtérbe kerül a munkánk. – mondta Viszokai János, a MIVÍZ Kft. Műszaki Igazgatója.

 

Szarka Zoltán, aki 2021.évben a „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetésében részesült

Szarka Zoltán, aki 2021.évben a „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetésében részesült

„Sajnos az idei évben is - hasonlóan az elmúlt évhez - a még mindig fennálló COVID veszélyeztetettség miatt, a személyes megjelenéssel járó Víz Világnapi Rendezvények elmaradnak. Azonban fontos, hogy megköszönjük dolgozóinknak mindazt az áldozatos munkát, amit nap, mint nap végeznek, a veszélyhelyzet alatt is. Ilyen időszakban még fontosabb az alapszolgáltatások folyamatos fenntartása, azaz állhatatos munkájuknak még kiemeltebb szerepe van, mint a korábbi években.”

Viszokai János szerint, a kialakult járványhelyzet ellenére, azért vannak örömteli események is. A Magyar Víziközmű Szövetség Elnöksége, Szarka Zoltánt, a MIVÍZ Kft. szolgáltatási osztályvezetőjét „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetésben részesíti a Víz Világnapja alkalmából. Ezt hagyományosan a Víz Világnapi Gálavacsorán szokták személyesen átadni a kitüntetetteknek, azonban a MAVÍZ Elnökségének döntése értelmében – a járványügyi helyzetre való tekintettel – az idei Víz Világnapi Gálavacsora elmarad, így a kitüntetések átadására egy későbbi időpontban kerül sor.