Miskolc és vízbázisa is bírja a kánikulát 

2023. 07. 20., cs – 08:03

Habár alig látszik enyhülni a forróság, Miskolcon nincs ivóvízhiány, így más városoktól eltérően nálunk vízkorlátozásra sem kell számítani – erről tájékoztatta a MIVÍZ műszaki igazgatója a Miskolc Televízió Híradóját kedden.

Ahogy minden évben, a forróság miatt a város három forgalmas csomópontjánál idén is zajlik a vízosztás: a Centrumnál, a Villanyrendőrnél és a Bükk Áruház előtti téren is osztanak vizet a szerda éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztásig. Mindemellett szökőkutak és párakapuk is működnek – de Miskolc forgalmas csomópontjain friss vizet osztanak a MIVÍZ diákmunkásai is.

Akik tehetik, hétköznap is a strand vagy a vízpart felé veszik az irányt. A legtöbben ilyen melegben tudatosan odafigyelnek arra, mennyi folyadékot fogyasztanak. A mennyiség kapcsán azonban a felszín alatt is merülhetnek fel kérdések.

A MIVÍZ műszaki igazgatója stábunk megkeresésére kifejtette: nálunk nincs vízhiány, így olyan korlátozásoktól, mint amit több Budapest környéki településen is bevezettek, nem kell tartanunk – köszönhetően annak, hogy Miskolc infrastruktúráját évtizedekkel ezelőtt egy jóval népesebb városra méretezve alakították ki.

Viszokai János kitért továbbá arra is, hogy Miskolc esetében az aszályos esztendőkben sem került sor vízkorlátozásra, vagyis – mutatott rá a szakember – egészen szélsőséges időjárásbeli változásnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy térségünkben felmerüljön bármi ehhez hasonló korlátozás.

Képek
Vezérkép nem jelenik meg
Ki